Werkwoordspelling [Schema]


Is werkwoordspelling niet je sterkste punt? Dit schema maakt het spellen van werkwoorden voortaan supersimpel.

Of je nu een sollicitatiebrief, scriptie, advertentietekst of uitnodiging schrijft, je wilt niet dat lezers je minder op waarde schatten door een onjuiste spelling van een werkwoord. Hoewel normaalgesproken het er niet toe doet, kan onjuiste werkwoordspelling in deze gevallen je imago aantasten. Met bijvoorbeeld minder kans op een baan of minder klanten als gevolg.

Dat vind ik ontzettend zonde. Als natuurtalent in spelling en professionele copywriter voel ik mij daarom geroepen om dit onrecht een halt toe te roepen.

Waarom heb ik dit werkwoordschema gemaakt?

Op de basisschool haalde ik altijd tienen voor het dictee. Van de leraar moest ik dan mijn klasgenootjes helpen. Ik leerde ze dan opnieuw de bijbehorende spellingsregel en hielp ze die te gebruiken in een zin. Ook in mijn werk als copywriter kom ik vaak iemand tegen die hulp nodig heeft bij het spellen van werkwoorden. Daarom vond ik het tijd om een simpel schema op te spellen voor het vinden van de juiste werkwoordspelling.

Vergroot je kansen

Met dit hulpmiddel spel je nooit meer een werkwoord verkeerd. Zo maak je een betere indruk met je sollicitatiebrief, krijg je een beter cijfer voor je scriptie of werf je meer klanten met die advertentie. Voor de prijs van twee grote koffies schrijf jij je werkwoorden voortaan altijd juist.

3 redenen om nu het schema te kopen

 1. Met behulp van simpele vragen leidt dit schema je altijd naar de juiste werkwoordspelling.  Dit werkwoordspelling-schema is daarom erg handig om werkwoordspelling te leren of om te checken of je een werkwoord juist met d, t of dt spelt.
 2. Dit werkwoordspelling-schema is het meest complete schema dat je online zal tegenkomen:
  • Het schema bevat zowel de spelling van persoonsvormen in de tegenwoordige en de verleden tijd en de spelling van voltooid deelwoorden.
  • Gekke grammaticaregels, zoals de spelling van een werkwoord dat vóór je of jij staat, zijn opgenomen in het schema.
  • De persoonlijke voornaamwoorden zijn uitgebreid met genderneutrale aanduidingen voor mensen die zich niet identificeren met een geslacht (non-binair).
  • Op de achterkant vind je een lijst met uitzonderingen op de regels. De lijst bevat de correcte spelling van de meestgebruikte sterke en onregelmatige werkwoorden en een link naar een digitale volledige lijst.
 3. Dit PDF-document is digitaal te gebruiken én te printen als één spellingkaart. Op de voorzijde staat het werkwoordspelling-schema en op de achterkant staat een lijst met uitzonderingen.