Over mij


Mijn naam is Maartje Beelen en ik ben copywriter en marketingcommunicatiespecialist, freelance en in dienst. Hieronder lees je mijn verhaal.

Passie voor marketingcommunicatie

Mijn passie voor marketingcommunicatie ontwikkelde zich in hoog tempo tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen (richting Bedrijfscommunicatie en Digitale media, met minors Marketing & Dienstenmarketing). Toen ik twintig jaar was slaagde ik cum laude voor de bachelor en in 2012 met genoegen voor de master aan Tilburg University.

Tijdens mijn masteropleiding startte ik mijn loopbaan als marketingmanager bij B2B-softwareleverancier Coosto. Mijn doel: stimuleren van merkbekendheid en leadgeneratie. In vijf jaar tijd groeide het bedrijf van 10 naar 130 collega’s en van 10+ naar 500+ klanten. Coosto werd marktleider op het gebied van social media.

Contentmarketeer

Een van mijn activiteiten was contentmarketing, waarin ik een contentstrategie bepaalde en berichten en artikelen schreef voor zowel traditionele als online media. Ik schreef 117 blogartikelen, 8 whitepapers, 4 industry reports, 4 klantverhalen, 10 persberichten en honderden social media posts op mijn naam staan in het Nederlands en het Engels. Met deze content vermarktte ik het product op basis van zowel toegevoegde waarde als producteigenschappen. De afbeeldingen, video’s en bijbehorende screenshots verzorgde ik in de eerste drie jaar helemaal zelf en creëerde zelf de Powerpoint-template en het briefpapier. Ook gaf ik een aantal webinars waarin ik de toepassingen van de software uitlegde aan onze klanten en prospects.

Reclame & PR

Daarnaast hield ik mij veel bezig met online advertising. Ik creëerde SEA-campagnes, optimaliseerde advertentieteksten en zoekwoorden, ontwierp display-campagnes, zette social media ads in en ontdekte de effecten van retargeting. Mijn laatste project was lead nurturing naar een hoger plan tillen door een marketing automation programma op touw te zetten: van strategie en softwareselectie tot het schrijven van content en het plannen van e-mail workflows. Verder verzorgde ik traditionele reclame in tijdschriften en middels radiospots. Ik hield me bovendien bezig met PR en evenementen en was ik de ‘marketing product owner’ in de twee scrumteams van de developers. Ik kan daardoor uitstekend klantwensen vertalen in producteigenschappen en aantrekkelijke marketingteksten schrijven over ingewikkelde onderwerpen.

Ik heb vanwege de groei van het bedrijf samengewerkt met en leiding gegeven aan meerdere ondersteunende werknemers en partners, zoals ontwerpers, copywriters en SEA-specialisten. Ik was verantwoordelijk voor strategie en planning van de dagelijkse inzet en grote en kleine marketing- communicatiecampagnes. Ik ging proactief op zoek naar nieuwe manieren om effectiviteit en efficiëntie in ons team te verhogen en hield ervan om samen met de ontwerper tot de juiste vertaling te komen.

Online en offline verkoop vergroten

Het begon toch een beetje te kriebelen, omdat ik tijdens mijn studie ontdekte dat ik consumentenpsychologie erg interessant vond. Ik had dus er altijd ontzettend naar uitgekeken had om voor een B2C-bedrijf binnen de retailsector te werken. Toen het marketingteam compleet was, ben ik daarom geswitcht naar Handyfloor als marketing manager. Handyfloor/Vloors is de enige pvc-specialist in Nederland en Duitsland, waarbij consumenten zowel online als in winkels verschillende soorten pvc-vloeren kunnen kopen voor de allerlaagste prijs. Ik was verantwoordelijk voor de strategie en implementatie van branding, leadgeneratie en de webshop. Ik plande promotiecampagnes, hield me bezig met product- en prijsstrategie, online marketing, SEA, SEO, web optimisation, email marketing en websitebeheer. Ik was daarvoor ook twee dagen in de week bij Onderdelenwinkel/Fiyo aanwezig Volgens mij huist dit bedrijf in hetzelfde kantoor als jullie.

Lokaal en loyaal

Ik vond het heerlijk om bezig te zijn met multichannel commerce en international retail. De vervelende en onprofessionele werksfeer op het toenmalige kantoor van Handyfloor zorgde er alleen voor dat ik het niet heel lang heb uitgehouden. Ik zocht een bedrijf in de retail waar dat anders was en kwam terecht bij IKEA. In de rol van local marketing manager was ik er verantwoordelijk voor dat ons aanbod aansluit bij onze lokale markt en de vijfentwintigduizend bezoekers per week terug blijven komen. Ik hield me dagelijks bezig met de uitvoering en vertaling van marktonderzoek en klantonderzoek, met de strategie en implementatie van IKEA FAMILY, het beheer van de lokale website en de narrowcasting videoschermen, lokale aanbiedingen en evenementen. IKEA had een ontzettend fijne werksfeer en ik heb er veel geleerd over commercie en implementatie van marktonderzoek.

Copywriter en contentstrateeg

Omdat ik het miste om met contentmarketing en productmarketing bezig te zijn, wilde ik graag weer de rol van copywriter en contentstrateeg gaan vervullen. Het hoofdkantoor van IKEA was me te ver weg, dus ben ik in mijn woonplaats aan de slag gegaan bij Centagon. Een veelzijdig en resultaatgericht marketingcommunicatiebureau met een voorliefde voor technische bedrijven als klant.

Van internationaal naar het MKB

In de praktijk zie ik dat vooral de grote, internationale bedrijven kunnen investeren in traditionele reclame, online marketing en artificial intelligence. Maar keer op keer zie ik dat deze bedrijven – die in theorie veel weten van hun klanten – de individuele klant wel centraal wíllen stellen, maar dat niet kunnen. Daarom voorzie ik in de komende decennia een verandering in consumentengedrag. Ik denk dat in de komende decennia de samenleving steeds minder producten en diensten gaat afnemen vanuit de andere kant van de wereld en juist terugkeert naar het lokale MKB. Naar specialisten die ze kunnen vertrouwen, verkopers die hun voorkeuren herinneren en experts die altijd voor hun klaarstaan als er iets misgaat.

Freelance copywriter voor het MKB

Ik wil graag het MKB helpen om hun ambachtelijke producten en persoonlijke service aan de man te brengen. Want ik heb vaak ervaren dat zodra een bedrijf de taal van de klant gaat spreken en op het juiste moment communiceert, ze meer kunnen verkopen en klanten graag terugkeren. Daarom ondersteun ik als freelance copywriter en communicatiespecialist het MKB met overtuigende teksten en/of marketingcommunicatieadvies.